basis gezonde voeding: vis

Basisprincipes voor gezonde voeding: vis
Overbevissing van de oceanen is al lang een groot probleem. Daarnaast is ons milieu ook in de zeeën behoorlijk vervuild. En jij wilt liever geen vis eten die vol zit met plastics en zware metalen.

Op www.goedevis.nl  vind je een viswijzer.
Deze beoordeelt   vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland verkrijgbaar zijn op duurzaamheid. Dit zegt nog niet altijd alles over het welzijn van de dieren helaas. Maar het helpt je wel een meer bewuste keuze te maken.

Koop jij ontstekingsbevorderende zalm?
Zalm is toch gezond? Hoe kan het dan ontstekingsbevorderend zijn, hoor ik je denken. Zalm behoort tot de vette vissoorten met gezonde omega 3 vetten, ook wel visolie genoemd. De verhouding  tussen omega 3 en omega 6 vetten in je lichaam is belangrijk voor je gezondheid.

Te veel omega 6 zorgt voor ontstekingsprocessen. En voldoende omega 3 zorgt er juist voor dat allerlei ontstekingsprocessen tot staan gebracht worden. 

Kweekvis bevat over het algemeen meer omega 6 en wilde vis meer omega 3.  Als ik zelf zalm eet koop ik wilde zalm met MSC-keurmerk. Koop jij omega 3 of omega 6 zalm?