basis gezonde voeding: vis Omega -3

Basisprincipes voor gezonde voeding: vis
Overbevissing van de oceanen is al lang een groot probleem. Daarnaast is ons milieu ook in de zeeën behoorlijk vervuild. En jij wilt liever geen vis eten die vol zit met plastics en zware metalen.

Op www.goedevis.nl  vind je een viswijzer.
Deze beoordeelt   vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland verkrijgbaar zijn op duurzaamheid. Dit zegt nog niet altijd alles over het welzijn van de dieren helaas. Maar het helpt je wel een meer bewuste keuze te maken.

Koop jij ontstekingsbevorderende zalm?
Zalm is toch gezond? Hoe kan het dan ontstekingsbevorderend zijn, hoor ik je denken. Zalm behoort tot de vette vissoorten met gezonde omega 3 vetten, ook wel visolie genoemd. De verhouding  tussen omega 3 en omega 6 vetten in je lichaam is belangrijk voor je gezondheid.

Te veel omega 6 zorgt voor ontstekingsprocessen. En voldoende omega 3 zorgt er juist voor dat allerlei ontstekingsprocessen tot staan gebracht worden. 

Kweekvis bevat over het algemeen meer omega 6 en wilde vis meer omega 3.  Als ik zelf zalm eet koop ik wilde zalm met MSC-keurmerk.

Koop jij omega 3 of omega 6 zalm?

ben je wel benieuwd hoe het met je Omega 3-6 verhouding is? zou je dit graag willen meten?

dat kan met de Mijn Labtest bestel hier uw Omega 3 Bloedtest

Omega 3 bloedtest

Je omega 3 testen met de omega 3 bloedtest

In Nederland krijgen veel mensen te weinig omega 3 binnen. Voldoende omega vetzuren is belangrijk voor de gezondheid van hart en vaten, de hersenen en een goede bloeddruk. Bevat jouw voeding echt alle stoffen die ervoor moeten zorgen dat je gezond blijft? De omega 3 test laat zien of jouw lichaam voldoende essentiële vetzuren bevat.

Het resultaat van een omega 3 test

Wat kun je precies met het resultaat van de omega 3 bloedtest? Met je uitslag in de hand heb je direct een overzichtelijk beeld van de vetzuren in jouw bloed. Fijn om te weten wat goed is en vooral ook waar precies nog verbetering mogelijk is. Het rapport bevat naast de uitslag ook persoonlijk advies. Gebaseerd op jouw uitslag krijg je een serie aanbevelingen waarmee je direct aan de slag kunt. Bij een omega 3 tekort helpen deze tips je bij het verbeteren van je omega 3 niveau en anders zijn de tips gericht op het behouden van een goed niveau.

Geeft inzicht in je omega 3 – 6 vetzuur verhouding

Omega 3 test meet 24 vetzuren o.a. EPA / DHA / ALA etc.

Zelftest thuis af te nemen / je hoeft niet naar prikpost

Duidelijk en begrijpelijk resultaat

Test wordt via brievenbus post geleverd

zijn er na het testen nog vragen en wilt u graag dat ik even mee kijk

dat kan u kunt online alvast een consult boeken