de dokter zegt: ‘alle uitslagen zijn goed’

Maar toch heb jij gezondheidsklachten…

Loop jij nog rond met allerlei vervelende lichamelijke klachten en lijkt er maar geen oplossing voor gevonden te worden? Lees dan zeker deze blog.

Het is bijna een standaard antwoord in mijn Orthomoleculaire Praktijk In Balans Almelo

wanneer ik vraag naar de lichamelijke klachten en wat er al onderzocht is via de huisarts en het ziekenhuis.

De dokter zegt: “Alle uitslagen zijn goed” er wordt niks gevonden.

Maar hoe kan het dan dat ik zo vermoeid ben, dat ik eczeem heb, dat ik darmklachten heb en last heb van mijn hormonen? Er moet toch iets te vinden zijn?

En daar kan ik volmondig ja! Op antwoorden.

Lichamelijke klachten zijn er niet zomaar

Lichamelijke klachten zijn signalen van je lichaam om aan te geven dat een bepaalde functie of lichaamsproces niet optimaal verloopt. Het lichaam begint eerst voorzichtig tegen te stribbelen en duidelijk te maken dat er actie ondernomen moet worden. Vaak zijn dit kleine of vage klachten en voel je je wat meer vermoeid. Later worden de klachten steeds erger, je krijgt eczeem, darmklachten, ontstekingen, problemen in je hormoonhuishouding, schildklier, je gaat steeds heftiger op voeding reageren of je voelt je steeds meer uitgeput en gestrest.

Lichamelijke onderzoeken

Je bezoekt de huisarts of een specialist er volgt bloedonderzoek en of ontlasting onderzoek, soms zelfs een allergie onderzoek.

En de conclusie is vaak we kunnen niks vinden, alles ziet er goed uit, of we noemen dit PDS (Prikkelbare darm Syndroom) leer er maar mee leven. Voor eczeem krijg je een hormoonzalf. Soms krijg je te horen “het zal wel aan stress liggen”, of erger “het zit tussen je oren”.

Eerlijk gezegd vind ik dit schrijnend om te horen.

vorige maand sprak ik nog een cliënt die pas na 15 jaar!! De diagnose Ziekte van Crohn heeft gekregen. Al die tijd heeft hij rondgelopen met darmklachten. Werd niet serieus genomen. Er werden niet de juiste vervolgonderzoeken aangevraagd en hij werd niet doorverwezen. Dit heeft een enorme impact op je lichaam en geest. Ik zie veel mensen met eczeem klachten die “knettergek” worden van de jeuk over hun lichaam.

Mensen die soms al 20 jaar bijna de deur niet uitkomen en gestopt zijn met werken vanwege ongemakkelijke diarree aanvallen.

Mensen die wekelijks migraine aanvallen hebben gehad die zoals je begrijpt niet meer een normaal sociaal leven hebben kunnen leiden.

Mensen die de hoop op afvallen hebben opgegeven omdat niks lijkt te werken.

En zo kan ik nog even doorgaan Ik help je met liefde naar een antwoord op je probleem. Het leven is tenslotte een stuk aangenamer als er minder of geen lichamelijke klachten zijn.

Velen gingen je voor en vinden het vaak jammer dat ze te lang met hun klachten zijn door blijven lopen, maar hebben weer vertrouwen gekregen in hun lichaam en kunnen weer genieten van het leven.

tijdens een uitgebreid intakegesprek met een uitgebreide vragenlijst probeer ik een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de klachten en wensen. Daarna ga ik aan de slag voor jouw om een zo passend en compleet mogelijk behandel advies te schrijven voor Voeding Leefstijl en Suppletie

ik werk in mijn praktijk met kwalitatieve supplementen speciaal voor diegene die tekorten niet met voeding kunnen oplossen.

met een orthomoleculair advies behaal je met kleine aanpassingen in voeding en leefstijl grote resultaten een streng dieet is niet nodig.

ook is het mogelijk een EMBtest bij mij aan te vragen om nog meer inzicht in de klachten te krijgen maak gerust een afspraak EMBTest® inbalansalmelo@gmail.com

Ina de Groot Orthomoleculair Adviseur

Behandeling volgens afspraak

inbalansalmelo@gmail.com

 Kieftsbeeklaan 1 7607 TA Almelo. www.inbalansalmelo.nl